Stangeskovene 2.JPG

Kjøper Kværner AS Kløfta Bygg

Stangeskovene AS vokser innen listverk, salg av trelast og byggevarer. Nå har de kjøpt K. Kværner AS Kløfta Bygg.

Publisert

Oppkjøpet av K. Kværner AS Kløfta Bygg vil utfylle høvellastproduksjonen som Stangeskovene blant annet har i Tistedal, hvor Terje Kristiansen er brukssjef og Katrhrine Rustand Dybedahl er butikkleder. (Arkivfoto: Even Rise)

Det er Nationen som forteller om oppkjøpet av driftsselskapet som har drevet høvellastproduksjon på Kløfta siden 1934. De senere årene har virksomheten spesialisert seg på listverk, og siden 1965 har de ifølge avisen også drevet byggevareutsalg på Kløfta.

– Bedriften har 25 ansatte og en årlig omsetning på cirka 90 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

– Samtlige eiere på K. Kværner er tilfreds med at Stangeskovene overtar selskapet. K. Kværner har hatt en svært god resultatutvikling det siste året, med fin økning i både engrossalg og det lokale proffmarkedet. Selskapet har tjent penger i alle år, men med tredje- og fjerdegenerasjons eiere var det enighet om at familien nå skal konsentrere seg om utvikling av eiendomsselskapet, sier Kari Kværner ifølge Nationen.

Kværner-familien beholder altså eiendomsselskapet. Kari Kværner er glad for at Stangeskovene deler K. Kværners langsiktige og driftsmessige holdninger.

– Vi ønsker at selskapet skal videreutvikles på dette grunnlaget. Fag- og gode menneskelige relasjoner må være basis i virksomheten, sier hun.

Stangeskovene driver skogbruk, sagbruks- og høvlerivirksomhet, samt salg av byggevarer i Akershus, Østfold, Oslo og søndre del av Hedmark. Disponent Erik Toverud understreker at Stangeskovene og K. Kværner har felles kultur, langsiktighet, grunnleggende verdier og strategisk tenkning.

– Vår intensjon med oppkjøpet er å bidra til en styrking og videreutvikling av virksomheten hos K. Kværner. Dessuten vil vi utvikle betydelig synergi i vår eksisterende virksomhet, og styrke posisjonen innenfor salg av trelast og byggevarer på Romerike, sier Toverud, ifølge Nationen.

– Produksjonen på Kløfta utfyller vår høvellastproduksjon hos Stangeskovene Tistedal i Halden, og ved Eidskog Stangeskovene AS på Skotterud. Byggevareutsalget hos K. Kværner kompletterer våre eksisterende utsalg på Årnes, Fetsund og Maura. Dette gir fordeler både på innkjøp-, logistikk- og servicesiden overfor engros- og proffmarkedet i Oslo-regionen, legger han til.

Klikk her for å motta Treindustriens ukentlige nyhetsbrev: http://www.trenytt.no/id/39851.0

"
Powered by Labrador CMS