Lars Tore Heggem.JPG

Permitteringer på Røros

Dør- og vindusprodusenten Røros Bruk har permittert samtlige ansatte på grunn av sviktende marked.

Publisert

Røros Bruk har sett seg nødt til å permittere cirka 40 ansatte.

Det er Arbeidets Rett som skriver om permitteringene hos Røros Bruk.

– Permitteringene skyldes den generelle markedssituasjonen. Det er rundt 40 ansatte som blir berørt, sier daglig leder Lars Tore Heggem til Arbeidets Rett.

Heggem uttalte for øvrig i en reportasje i siste utgave av Treindustrien, at ”alt er under kontroll” når det gjaldt oppstarten av Rørs Bruk sin nye fabrikk.

– Røros Bruk har gått fra å være en håndverksbedrift til å bli en moderne industribedrift. Prosessen har ikke bare vært enkel, men nå går det på skinner med både dør- og vindusproduksjon, uttalte Heggem.

Isola, som eier Røros Bruk, har investert 200 millioner kroner i den nye fabrikken. Lars Tore Heggem har ledet virksomheten i halvannet år. Til Treindustrien uttalte han at jobben hans har vært å sørge for at produksjonen i den nye fabrikken kom skikkelig og forsvarlig i gang.

– Jeg ble leid inn som prosjektleder for å skape et samspill mellom personell og maskiner slik at utnyttelsen ble optimal, sa han.

Senere i vår overtar Geir W. Bergh som sjef på Røros Bruk. Han kommer fra stillingen som fabrikksjef ved Røros Metall.

– Mye er på stell ved Røros Bruk, men jeg kommer nok likevel ikke til dekket bord, uttalte Bergh til Treindustrien tidligere i vår.

I tillegg til å forklare permitteringene med den generelle markedssituasjonen, gir Heggem også været i vinter litt av skylden for situasjonen som har oppstått.

– De som har vært her en stund, sier at det vil rette seg etter påske, sier Heggem til Arbeidets Rett.

I tillegg til de cirka 40 som er permittert hos Røros Bruk, har også Øra Trevare på Røros permittert halve arbeidsstokken. Til Arbeidets Rett sier daglig leder Ivar Feragen at han tror det kan ta en måneds tid før byggeaktiviteten tar seg opp igjen.

Powered by Labrador CMS