IMG_6973.JPG

Holz100 har begjært oppbud

15 ansatte mister jobben etter at Holz100 slo seg konkurs torsdag. Massivhusfirmaet med ti års historie forklarer konkursen med likviditetsproblemer grunnet forsinkelser av forventede avtaler.

Publisert

Tidlig i fjor høst feiret Holz100 med kake. Nå er kakefesten over, og bedriften har meldt oppbud til skifteretten. (Arkivfoto: Even Rise)

Det er avisa Glåmdalen som i dag melder om oppbudsbegjæringen. Utover at styret har jobbet knallhardt for å løse bedriftens pengeproblemer, ønsker ikke styreleder Pål Øystein Stormorken å kommentere konkursen ytterligere. Heller ikke administrerende direktør Gaute Enger ønsker å si noe om konkursen til Glåmdalen.

Holz100 ble etablert på Braskeridfoss i 2001, og har ifølge Glåmdalen levert 60 offentlige og private bygg i hele landet. De er gjennom disse årene smykket med to tyske priser for sine nyskapninger, og fikk Byggeskikkprisen for to år siden.

Som Treindustrien har skrevet tidligere, leverte Holz100 hytta som kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon Magnus har satt opp i Uvdal. De har også levert Preikestolhytta i Stavanger.

– Vi har planer om å ekspandere inn i nye markeder. I første omgang ser vi mot Sverige. Derfor har vi startet planleggingen av ytterligere en fabrikk. Det utredes foreløpig hvor det er lurt å legge denne. Kapasiteten på den eksisterende fabrikken blir snart for liten, sa Gaute Enger til Treindustrien i fjor høst.

Da var Holz100 i oppstartsfasen etter konkurs året før.

Powered by Labrador CMS