tømmerstokker.jpg

Stor trelast-økning

Fra januar til september i år økte produksjonen av trelast i Norge med 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert

Det er fortsatt sterk vekst i nordisk trelastproduksjon.

I Sverige økte produksjonen av skurlast med åtte prosent, mens den i Finland økte med 27 prosent.

Importen av skur- og høvellast (barved) til Norge fra Finland økte med tre prosent i perioden januar til juli i år. Fra Sverige ble det importert 14 prosent mer trelast i årets første måneder sammenlignet med samme periode i 2009.

Det er www.skogindustri.no som opplyser dette. Økningen på 15 prosent når det gjelder trelast i Norge tilsier en produksjon på 1,6 millioner kubikk de første ni månedene. I september økte produksjonen med ni prosent sammenlignet med året før.

I Sverige var det en produksjon på cirka 12,7 millioner kubikk skurlast av bartre i perioden januar til september.

Finsk trelastindustri produserte cirka 7,2 millioner kubikk skurlast i bartre i nevnte periode. Dette er en økning på 27 prosent sammenlignet med 2009. I september fra produksjonen 18 prosent høyere enn samme måned i fjor.

Norsk trelasteksport økte med cirka fem prosent i årets åtte første måneder – til cirka 400 000 kubikk. Eksporten av primær skurlast var rundt 92 000 kubikk, noe som tilsvarer en økning på 48 prosent sammenlignet med fjorårets åtte første måneder.

Les mer på www.skogindustri.no

"
Powered by Labrador CMS