moelvenlogo.jpg

Økte med 20 millioner

Moelven tjente 114 millioner kroner på driften i tredje kvartal. Dette er en økning på 20 millioner kroner sammenlignet med tilvarende kvartal i fjor.

Publisert

Moelven tjente 114 millioner kroner på driften i tredje kvartal.

Selskapets driftsinntekter landet på 1.886 millioner kroner. Totalt etter årets tre første kvartaler ble driftsinntektene 5.299 millioner kroner og driftsresultatet på 278 millioner kroner.

– Dette har vært et bra kvartal for Moelven. Etterspørselen i Norge og Sverige har vært ganske god for mange av de produktene vi leverer. Byggsystemdivisjonens bedrifter, som jobber mot større og mindre byggeprosjekter i Skandinavia, har en stor del av leveransene sent i prosjektene, og er derfor den som merker bedringen i etterspørsel sist. Men også denne divisjonen merker nå økende aktivitet på mange områder, sier konsernsjef Hans Rindal.

Han mener resultatene muligens er litt bedre enn markedsforholdene skulle tilsi. Dette skyldes ifølge konsernsjefen at det ble gjennomført mange kostnadstilpasninger i 2008 og 2009 som har gjort Moelven mer konkurransedyktig.

– Resultatet har også gitt grunnlag for å øke investeringene igjen, og vi er tilbake på et normalt investeringsnivå. I tillegg investerte vi i tre nye virksomheter i andre kvartal: Granvin Bruk AS, Sør-Tre Bruk AS og Eco Timber AS. Dette ser ut til å gi oss den markedsposisjonen vi var ute etter, sier Rindal.

Kombinasjonen av tradisjonelt lavere byggeaktivitet i fjerde kvartal og økt tilbud av industritre fra nordiske produsenter, antas ifølge Rindal å påvirke prisutviklingen i flere markeder negativt. At tømmerprisene tidligere i år økte, vil sammen med dette gi reduserte marginer i industrivaredivisjonen Timber i fjerde kvartal og i begynnelsen av neste år.

– For byggevaredivisjonen Wood er svingningene i markedet mindre. Den prosjektrelaterte divisjonen Byggsystemer merker en økende markedsaktivitet, i første rekke i Sverige. Oppstart av nye prosjekter, kombinert med en viss gjennomføringstid, tilsier at divisjonen vil ha en bedring i ordrebeholdningen gjennom vinteren, sier Rindal.

Powered by Labrador CMS