penger - bredde

Motiverer til etterisolering med gratis snekker

Hver fjerde vil etterisolere boligen sin innen seks måneder, og det lokkes med gratis snekkertjenester verdt 100.000 kroner.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er en undersøkelse gjennomført av TNS Gallups Klimabarometer som avslører at hver fjerde boligeier ønsker å etterisolere. Og årsaken er klar; de vil alle gjøre det for å få lavere strømregning.

Tidsperspektivet til de 24 prosentene som går for etterisolering er at de vil gjøre det innen seks måneder. Det er Norske Trevarefabrikkers Landsforbund som skriver dette på sine nettsider www.trevare.no .

– Det kan være mange kroner å spare på etterisolering og nye vinduer, hevder Enova.

Enova starter nå en informasjonskampanje for å motivere nordmenn til nettopp å etterisolere og skifte vinduer.

De 500 første som registrerer seg på Enovas nettsider, blir kontaktet av energirådgivere og få personlig rådgivning om energibruk. Riktige svar på enkle spørsmål om samme tema, kan gi snekkerarbeid for 100 0000 kroner til etterisolering eller vindusskift.

Sparepotensialet ved å redusere luftlekkasjer i norske husholdninger er på 3,7 terrawattimer, noe som med en krone per kilowatt kan bety 3,7 milliarder kroner spart på strømregningen. Og dette hvert år!

– Vinduer står for en stor andel av varmetapet i boligen. Det er mye å spare på å skifte ut de gamle vinduene, sier seniorrådgiver Roar Hugens i Enova på landsforbundets hjemmeside.

Råd om energisparing fines på nettstedet www.enovaanbefaler.no .

"
Powered by Labrador CMS