martinsons_logo.jpg

Svenske trebyggere på norsk multiarena

Idda Arena i Kristiansand vil bli konstruert og montert av Martinsons, et av foregangsselskapene innen svensk trebygging. Multiarenaen skal bygges med blant annet limtre, og vil ha områder for ishockey, curling, kampsport og dans.

Publisert

Monteringen startet i mai, og arenaen vil stå helt ferdig i løpet av våren 2011. Prosjektet er det største Martinsons har gjennomført på det norske markedet.

Viser kapasiteten

Administrerende direktør i Martinsons norske salgsselskap, Morten L. Johansen, er glad for å få oppdrag utenfor Sverige:

– Det er viktig for oss å komme inn i markedet for store hallbygg i Norge. Flere av de større byene i Norge er interessert i trebyggprosjekter i dag, og Idda Arena blir et prosjekt som viser hva vi kan, sier han i en pressemelding.

Bygger norsk bro

Det er Kristiansand kommune som har bestilt arenaen, og Martinsons samarbeider med den norske BR-gruppen i prosjektet. Ifølge pressemeldingen ser Martinsons lyst på framtida på det norske markedet, og har velfylte ordrebøker for en tid framover. I tillegg til store hallbygg og boliger leverer Martinsons også broer. Blant annet vil en større veibro bli montert i løpet av kort tid i Arneberg noen mil sørøst for Hamar.

– Norge ligger langt fram i bruken av limtre i ulike byggeprosjekt, og bruker omtrent det dobbelte av hva vi gjør i Sverige i dag. Et langsiktig mål for oss i Sverige er å nå norske nivåer, sier Salgssjef Stig Axelsson.

Powered by Labrador CMS