moelvenlogo.jpg

Best på sikkerhet

Det ble close race på toppen i Moelven Industriers interne konkurranse innen sikkerhet og forebyggende tiltak. Samtidig som mange scoret bra, er ledelsen betenkt over situasjonen blant de dårligste.

Publisert

Moelven Van Severen er den sikreste i konsernet. Dette bildet er tatt ved Moelven Byggmodul.

Det var Moelven Van Severen AS som også denne gangen gikk av med seieren i konkurransen om å være Moelven Industriers beste selskap når det gjelder sikkerhet.

Risikovurderingen rundt sikkerhetshåndtering og forebyggende sikkerhetstiltak, med spesielt fokus på brann, er gjort i samarbeid med forsikringsselskapet IF.

Moelven Van Severen AS scoret høyest og fikk 61 poeng av 65 mulige. Moelven Numedal AS og Moelven Østerdalsbruket AS fikk henholdsvis 60 og 58 poeng.

Risk Manager Erik Weisser-Svendsen i Moelven Industrier ASA mener ifølge www.moelven.no at selv om resultatene stort sett er bra, så er det flere selskaper som fortsatt har mye å jobbe med.

– Bedriften som ligger nederst på tabellen scorer ikke høyere enn 34 poeng. Det er relativt svakt og kanskje også tankevekkende. Dette er den vurdering som IF har av våre anlegg hva gjelder det brannforebyggende arbeidet, sier Weisser-Svendsen.

Sikkerhetsvurderingene er gjort med bakgrunn i besøk ute på hvert enkelt anlegg.

– Ut fra den standingen Moelven har i forsikringsmarkedet, så er det særs viktig at vi ivaretar nivået fremover. En brann nå vil være ødeleggende for vårt omdømme hos forsikringsselskapene og samfunnet for øvrig, sier han.

– Det vil bli kjørt hardt på sikkerhetshåndtering i tiden som kommer, og det forventes at bedriftene som scoret dårlig kommer seg raskt opp på et akseptabelt nivå, legger han til.

Direktør Viggo Rasmussen i Moelven Van Severen er svært fornøyd med sine ansattes sikkerhetskultur.

– En slik kultur gjør at folk blir stolte av arbeidsplassen sin. Jeg er i alle fall veldig stolt. Det meste innen sikkerhet og risikohåndtering står og faller på holdninger, sier Rasmussen.

God oversikt over sikkerhetsutstyr og gode kontrollrutiner er ifølge direktøren avgjørende.

– I tillegg er hele anlegget sprinklet og brannvarslingsanlegget fungerer optimalt. Det er også viktig å legge til at vi har stort fokus på orden og renhold, sier Rasmussen.

Moelven Industrier sto for en del år siden i fare for ikke å få forsikring og har etterpå hatt høyt fokus på sikkerhet.

– Vi forsto alvoret og har siden investert 100 millioner kroner i brannsikringstiltak, og nå er vi blitt blant de beste i klassen. I år fikk vi inn fire gode tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Og med det omdømmet som vi har fått, ble tilbudsprosessen meget god. Dette gjaldt både pris og øvrige vilkår, sier Weisser-Svendsen.

– Har vi ikke forsikringene i orden, får vi ikke lån. Og får ikke industrivirksomheten lån, betyr det i realiteten kroken på døra. Derfor er det viktig å ta sikkerheten på alvor, legger han til.

"
Powered by Labrador CMS