Spirit08_ekornes.jpg

Fornøyd med fjoråret

Ekornes ASA økte i fjor ordreinngangen med ti prosent fra 2008.

Publisert

Foto: Ekornes

Og fjorårets driftsresultat endte på 500 millioner kroner, noe som tilsvarer 19,3 prosent av omsetningen.

– Våre ansatte og forhandlere har gjort en fantastisk jobb for Ekornes i 2009. Det som tegnet til å bli et kriseår har blitt et gullår for Ekornes, sier administrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen i en pressemelding.

Øyvind Tørlen i Ekornes

Gode råvare-priser

Et godt og målrettet arbeid i markedene, og fordelen av høy merkevarekjennskap, har ført til en særlig sterk utvikling i Norge, sentral-Europa og Storbritannia. Prisen på råvarer har også gått i Ekornes’ favør.

Ordrereserven ved årsskiftet var 422 millioner kroner, noe som er mer enn en dobling sammenlignet med året før. Det sterke årsresultatet har styrket konkurranseevnen til Ekornes. De ansatte kan nå glede seg til en bonus som er på hele 75 % av en månedslønn.

– Våre dyktige ansatte har virkelig fortjent årets bonus. De har brettet opp ermene for Ekornes, sier Tørlen.

Vil ha tilbake oppsagte

Som følge av den gode ordrereserven har Ekornes gitt alle oppsagte ved fabrikken på Stranda tilbud om ansettelse i selskapet igjen.

– Ekornes arbeider nå med å øke kapasiteten ved fabrikkene, for å sikre at vi kan gi en god service og fornuftige leveringstider til kundene våre.

Ekornes har også fått en svært god start på 2010. Ordreinngangen i januar var på 287 millioner kroner, som er høyeste enkeltmåned noensinne, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS