- Norsk designindustri må prioriteres høyere

- Statsbudsjettet ga ikke noen avklaring i om Regjeringen vil støtte en satsing på et program for møbel og interiørindustrien, sier bransjesjef Egil Sundet i Møbel og Interiør.

Publisert

- Myndighetenes vilje til å støtte møbel- og interiørindustrien kan fortsatt komme til uttrykk hos Innovasjon Norge, sier Sundet på Norsk Industri sine nettsider.

Sundet sier at bransjeforeningen hadde håpet at det ble en satsing, blant annet på basis av de positive signalene og løftene som statsråd Giske har gitt i forbindelse med møter han har hatt med bransjen.

Men, på den annen side, sier Sundet, så har verken han eller tidligere ministre vist sin støtte gjennom statsbudsjettet.

- Det er fortvilet hvis ikke Innovasjon Norge kan starte videreføringen av Innovasjon Møbel med tyngde nå i 2011, sier Sundet.

- Da vil møbel og interiørindustrien, som sysselsetter over 10.000 årsverk igjen stå uten noen form for særlig satsing fra virkemiddelapparatet. Ja, bedriftene kan få støtte til sine prosjekter gjennom de ordinære virkemidlene, men det vil være rart om Norges designindustri ikke prioriteres høyere, sier bransjesjefen.

Les hvordan Egil Sundet mener en bransjesatsing kan sparkes i gang på Norsk Industri sine nettsider.

"
Powered by Labrador CMS