malingspann_beckeraroma.jpg

Er det kjedelig å se maling tørke?

Det mangler ikke på utfordringer for malingsprodusentene. De lever med stadig nye krav til miljøvennlig maling og kortere tørketid.

Publisert

Nye miljøkrav og ønske om kortere tørketid gjør hverdagen spennende og utfordrende for malingsprodusenten Becker Acroma. Her er daglig leder Rune Bjørnstad og teknisk sjef Terje Engh. Foto: Helene Aarnes

Teksten er et utdrag fra en reportasje som sto på trykk i Treindustrien nr 3 1020:

− Uttrykket det er like kjedelig som å se maling tørke, er utdatert, forteller teknisk sjef hos Becker Acroma, Terje Engh.

− Det viktigste er å komme fram til et produkt som fungerer for kunden. Den største utfordringen har vært overgangen fra løsemiddelbaserte produkter til vanntynnbar teknologi.

Kort tørketid

Engh sier at kravene til tørketid hele tiden går nedover, samtidig som kvaliteten skal være optimal. I tillegg til mye forskning, krever dette også ofte spesialblandinger for kunden

Bedriften leverer produkter til overflatebehandling av tre i alle sine former, gulv, møbler, panel, kjøkken, vinduer og så videre. Kundene varierer fra store produsenter, snekkerverksteder til spesialprodusenter som kun arbeider med overflatebehandling. Enkelte kunder har behov for 25-30 ulike farger per uke. På det meste bruker kundene over 1000 liter maling per dag.

− Det blir mer og mer vanlig å bruke ferdig overflatebehandlete produkter. Dette har ført til at flere av våre kunder kjøper stadig større kvanta. Vi selger fra fire liters spann opp til containere på 1000 liter, forteller daglig leder Rune Bjørnstad.

Lenger holdbarehet

Ubehandlet kledning forringes etter kort tid på veggen. Fabrikkmalt kledning er grunnet under optimale forhold, før det har blitt utsatt for sol, vær og vind. Vanntynnbare grunningssystemer og toppstrøk er dominerende i denne produksjonen.

− Fordelene med panel som er industrielt overflatebehandlet er mange. Det blir blant annet ingen krympestriper, panelene er behandlet mot sopp og råte. Påføringen av malingen har vært jevn og fargen blir deretter. I tillegg er det god stabilitet og lang holdbarhet, sier Terje Engh.

For å lese mer om hvordan Becker Aroma følger trender og miljøkrav, kan du laste ned hele reportasjen i pdf-format her.

"
Powered by Labrador CMS