IMG_9281.JPG

Utro tjener avslørt

Moelven Industrier har avslørt at en av de ansatte har underslått betydelige verdier i form av varer. Deres interne kontrollrutiner avslørte at dette skjedde ved å trikse med regnskapene til ulike prosjekter.

Publisert

Konsernsjef Hans Rindal i Moelven Industrier sier til Hamar Arbeiderblad at den utro tjeneren har gjort opp for seg, og at det foreløpig ikke er tatt stilling til om han skal politianmeldes. (Foto: Even Rise)

Det er Hamar Arbeiderblad som skriver dette. Konsernsjef Hans Rindal understreker at ingen kunder er blitt skadelidende. Mannen, som har fratrådt sin stilling, jobbet i Moelven Elektro.

Ifølge avisen er verdien av materialuttakene betydelige, men likevel på et nivå som gjør at mannen har klart å tilbakebetale det underslåtte beløpet.

– Det er full forståelse for hva som har skjedd. Dette har vi lært av og vil nå forhindre at slikt kan skje igjen, sier Rindal til HA.

Moelven er nå nesten ferdig med å skaffe oversikt over saken. Det er ifølge avisen ikke grunn til å tro at flere er innblandet i saken. Dette blir imidlertid grundig undersøkt slik at alle andre ansatte skal kunne arbeide videre uten noen form for mistanke mot seg.

På tross av at den ansatte har gjort opp for seg, er Moelven blitt betydelig skadelidende fordi det har vært nødvendig å bruke mye tid til gjennomgang av saken og til oppretting av flere regnskaper.

Mannens triksing med regnskapene gjorde at de reelle tallene til ulike prosjekter ikke kom fram. Hadde de gjort det, mener konsernledelsen at den utro tjeneren ville blitt avslørt tidligere enn han nå ble. Samtidig er de glade for at kontrollsystemene i Moelven-systemet likevel fanget opp at noen lurte dem for verdier.

Powered by Labrador CMS