Brekk1
Brekk1

Brekk vil ha trebru

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) skriver i et brev til Statens vegvesen at de bør velge tre som materiale når Mjøsbrua skal utvides.

Publisert

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

– Norsk teknologi er i verdenstoppen. Oslo Lufthavn og Vikingskipet på Hamar er svært vellykkede eksempler på kreativ og avansert bruk av trekonstruksjoner som har tiltrukket seg mye positiv oppmerksomhet, skriver statsråden til vegvesenet.

Han mener ifølge Hamar Arbeiderblad at Norge allerede er gode på å bygge bruer av tre, og trekker fram verdens lengste trebru som går over Glomma.

– Et slikt prosjekt vil være et løft for treutvikling nasjonalt, og synliggjøre Norge som et foregangsland innen miljøeffektiv bruk av tre i konstruksjoner, skriver han videre.

Ifølge Hamar Arbeiderblad er også landbruksministeren overbevist om at en trebru vil gi mjøstraktene en ny attraksjon, samt at det vil bidra til å skape arbeidsplasser innen skog- og trenæringen i regionen.

– Regjeringen har som mål å øke bruken av tre som byggemateriale. Bakgrunnen for dette er at treet evner å lagre karbon gjennom hele livssyklusen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Les mer på: www.h-a.no

"
Powered by Labrador CMS