politi

Bygg-lærere etterforskes

Ansatte som skulle lære opp fremtidens snekkere beskyldes for snusk. Nå blir lærerne politianmeldt.

Publisert

Ansatte ved Elverum videregående skole blir anmeldt for blant annet å ha underslått materialer fra byggfag-linjen.

Ifølge Hamar Arbeiderblad er to lærere ved byggfaglinjen på Elverum videregående skole i søkelyset for blant annet underslag. De skal ha kjøpt inn byggematerialer på Hedmark fylkeskommunes regning og brukt dem på privat eiendom. Det skal også ha vært brukt elever til jobbing på oppdrag som en eller flere lærere har tatt seg betalt for.

– Det er særlig forholdene rundt byggingen av det nye kaldtlageret ved Elverum videregående skole det siste året, utrederne har grepet fatt i. Her er det kjøpt inn mer materialer og utstyr til prosjektet enn det var behov for, skriver Hamar Arbeiderblad, etter at G-Partner onsdag la fram sine granskningsresultater av saken.

Det skal blant annet ha blitt innkjøpt en Leca-pipe til cirka 43 000 kroner. Dette på tross av at det slettes ikke skulle være noen pipe i kaldtlageret.

– Pipa ble oppført på lærerens eiendom. Takpapp havnet på lærerens eiendom, akkurat som en rekke andre ting – som blant annet armeringsnett, en båndsag og isolasjonsmatter. Rapporten avslører også at et vesentlig antall pakker isolasjonsmatter var lagret i lærerens private garasje, skriver Hamar Arbeiderblad.

G-Partner, som ledes av tidligere økokrimsjef Erling Grimstad, har i rapporten sin skrevet at innkjøpene ble foretatt av seksjonslederen for bygglinjen, og at de er attestert av vedkommendes bror som sitter i skoleledelsen. Videre skal deler av materialene ha havnet på eiendommen til seksjonslederens sønn, som er lærer på byggfaglinjen.

I tillegg til at en garasje som skulle settes opp på Elverum videregående skole hevdes å være oppsatt på en lærers eiendom, påstås det også at elever fra byggfaglinjen skal ha gjort utbedringsarbeider på lærerens eiendom uten at læreren har betalt for dette.

Elevene skal også ha jobbet på to hytter, hvorav den ene tilhører seksjonslederen. Den andre var en hytte læreren selv skal ha tatt seg betalt for å arbeide på.

G-Partner har ikke beregnet verdien Hedmark fylkeskommune er blitt svindlet for. I tillegg til politianmeldelse opprettes det også personalsaker. Det utelukkes ikke at forholdene er så alvorlige at flere kan miste jobbene sine.

Rektor Jo Stuan har fylkeskommunens tillit og får fortsette som rektor.

– Jeg legger meg flat for at vi verken hadde god nok internkontroll eller reglement for elevarbeider, sier Stuan til Østlendingen.

Powered by Labrador CMS