Erik Solheim.jpg

Åpnes av ministeren

Når nettportalen Bygg og Bevar åpner tirsdag, er det miljøvernminister Erik Solheim som trykker på start-knappen. Tilbudet er rettet mot de som bor i, eller jobber med gamle hus.

Publisert

Erik Solheim, miljøvernminister

Nettportalen Bygg og Bevar er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Byggenæringens Landsforening og Miljøverndepartementet

– Målsettingen er at Bygg og Bevar skal bli byggenæringens tilbud til forbrukere og profesjonelle aktører som er opptatt av eller arbeider med restaurering og rehabilitering av eldre bygninger, sier daglig leder Sigrid Solheim Murud i Bygg og Bevar.

Webansvarlig for det nye nettstedet er Christel Wigen Grøndahl.

– Vi oppfordrer alle seriøse bedrifter og leverandører til å registrere sine faglige tjenester og produkter på Bygg og Bevar, sier Solheim Murud og Wigen Grøndahl.

Bygg og Bevar er lagt opp enkelt og praktisk slik at folk flest lett skal kunne bruke den til å finne kvalifisert hjelp når eldre bygg skal bevares.

– Nettstedet sikrer rask og effektiv tilgang til kunnskap, håndverks- og rådgivningstjenester i tillegg til relevante produkter. Behovet for en slik portal er stort blant eiere av fredede og verneverdige hus, så vel som eiere av eldre hus uten offisiell vernestatus. Bygg og Bevar skal bidra til å spre og opprettholde håndverkstradisjoner som ellers raskt ville gått tapt, sier Wigen Grøndahl og Solheim Murud.

Åpningen skjer tirsdag formiddag i Mangelsgården i Oslo. I den forbindelse blir det rikelige muligheter til å se de pågående restaureringsarbeidene i den gamle gården i Storgata.

– Det blir også demonstrasjon av spennende håndverksteknikker. Bygg og Bevar skal spre og opprettholde håndverkstradisjoner som ellers raskt ville gått tapt, opplyser miljøverndepartementet.

Powered by Labrador CMS