haraldLandrø_firkant.jpg

Vil gi tre på hjernen

Tresenteret i Trondheim har nylig lansert sin årsmelding for 2009, hvor de forteller hvordan de jobber for å få flere studenter til å tenke tre.

Publisert

Harald Landrø er daglig leder ved TreSenteret, og representerte Norge i det europeiske prosjektet FireIn Timber. Foto: Helle Hynne.

TreSenteret i Trondheim skal være et kompetansesenter i grensesnittet mellom universitetet og trenæringen. Gjennom denne posisjonen ønsker de å bidra til økt kompetanse på tre blant dagens og framtidas aktører og beslutningstakere i bransjen, skriver de på sine nettsider.

I årsberetningen for 2009 skriver TreSenteret at dette målet ga seg til utslag i ulike aktiviteter og hendelser:

- Kompetanseheving på tre ved NTNU: TreSenteret arbeider for å få flere studenter ved NTNU til å tenke TRE, gjennom å støtte trerelatert utdanning. I 2009 var denne støtten samlet i et eget prosjekt, som inneholdt blant annet Tredagen, arkitektstudentenes byggeprosjekt i tre og trelandsbyen under Eksperter i team-faget.

- Deltakelse i det europeiske prosjektet FireIn Timber, som har vart fra november 2007 og avsluttes denne våren. Hovedproduktet fra samarbeidsprosjektet er en felles europeisk veileder i brannforebyggende arbeid i trebygg.

- Første fase i prosjektet Den trekompetente rådgiver ble i fjor avsluttet, etter at Tresenteret har holdt 11 seminarer med temaet ”moderne bruk av tre” for totalt 300 rådgivere og andre interesserte.Intensjonen er å heve tre-kompetansen hos beslutningstakere i byggenæringen. Ifølge årsmeldingen er interessen og behovet for seminarene fortsatt stort, og det arbeides nå i samarbeid med Innovasjon Norge med å videreføre prosjektet.

Les TreSenterets årsmelding her

"
Powered by Labrador CMS