mobelfakta_logo_RGB.jpg

Møbelkonferansen 2009: Satser miljø

Møbelfakta skal ikke lenger bare handle om kvalitet på holdbarhet og styrke, nå handler det også om miljø.

Publisert

Kravene til miljødokumentasjon og miljøvennlighet øker. Det gjelder også for møbelindustrien. For å hevde seg i offentlige og private anbudsrunder blir miljø et viktig kriterium. Det ønsker Møbelindustrien å ta på alvor, og satt derfor i gang miljøprosjektet i fjor høst – resultatet er at Møbelfakta og miljøprosjektet er slått sammen.

Dette skal markedsføres under nettstedet og navnet mobelfakta.no. Navnet skal representere prosjektets webadresse, logo, medlemsmerke og møbelmerke.

Tilbyr sertifisering

Møbelfakta tilbyr et medlemskap til alle norske møbelprodusenter. Dette gir muligheten til deltakelse på kursprogram, som er skreddersydd for både små og store bedrifter. Her får du kurs i innføring av interne miljøstyringssystem, etter norsk eller internasjonal standard, miljødeklarering av møbler i form av EPDer eller Svanemerking, og kvalitetstesting av møbler.

Tre kurs

Deltakerbedriftene tilbys mulighet for gjennomføring av tre ulike kurspakker: første kurspakke er kun miljø, andre kurspakke er kvalitet, og tredje kurspakke der både miljø og kvalitet er omfattet.

Gjennomføring av en av de tre kurspakkene gir deltakerbedriftene rettighet til å benytte logo/merkenavnet mobelfakta.no.

Konkurransedyktige

For mobelfakta.no er det viktig å tilby et program som gjør det enklere for møbelbedriftene å tilegne seg nødvendig og oppda¬tert informasjon om offentlige føringer og krav gjel¬dende miljødokumentasjon.

– Dette styrker selvfølgelig miljøaspektet og ikke minst bedriftenes konkurransekraft både nasjonalt og inter¬nasjonalt, skriver de.

Mer om prosjektet og tilbudet finner du på www.mobelfakta .no

"
Powered by Labrador CMS