Egil Sundet, Mettemarjt .jpg

Møbelkonferansen 2009: Kastet glans og oppmerksomhet

Kronprinsesse Mette Marit kastet glans over møbelindustriens 100 år, og skaffet oppmerksomhet rundt sentrale saker.

Publisert

Bransjesjef i Norsk Industri – Møbel viser Kronprinsesse Mette Marit noen utvalgte møbler fra 100 års historien, i bakgrunne direktør for KUBE, Nils Anker. Foto: Kate Langsethagen

– Nordmenn på reise i utlandet kan av og til bli overrasket over hva Norge er kjent for andre steder i verden. Både Ibsen og Thor Heyerdahl, Snøhetta og metallrockband kan vekke høflig – eller begeistret – gjenkjennelse, avhengig av hvor man befinner seg. Men si Stressless, og vi er for alvor plassert på kartet – i hvert fall i Europa. Det som kanskje er den best kjente norske merkevaren internasjonalt, er altså en 38 år gammel lenestol i stadig utvikling, var Kronprinsesse Mette Marits første ord da hun åpent årets Møbelkonferanse og utstillingen Norske Møbler – 100år på kunstmuseet Kube i Ålesund.

For lite norsk

Deretter reiste hun en rundtur på Sunnmøre på besøk hos noen av landets største møbelprodusenter. Med dette skulle møbelindustriens få sine minutter i pressen, og få nasjonal oppmerksomhet rundt utfordringene industrien står ovenfor.

Blant utfordringene som Norsk Industri ønsket oppmerksomhet rundt er manglende bruk av norske møbler i offentlige anskaffelser.

– Flere av bedriftene opplever at krav til miljø og kvalitet taper til fordel for å få en lav pris særlig ved offentlige anbud, sier bransjesjef Egil Sundet.

Tiltakene hjelper ikke

De retter også kritikk mot at det er satt inn flere tiltak for løse finanskrisen ved hjelp av offentlige anskaffelser, for møbelindustrien opplever derimot en nedgang.

Det andre store tema er lovnaden fra tidligere Næringsminister Sylvia Brustad om å fortsette Innovasjon Møbel.

– Vi har ennå ikke fått beskjed om når vi kan sette i gang, sa bransjesjef Egil Sundet høringen tidligere i november .

I høringen i Næringskomiteen presenterte bransjesjef Egil Sundet hvor viktig det er å få avklart videreføringen av "Innovasjon Møbel" raskt. De har også tatt opp denne saken direkte overfor statsråd Trond Giske, der de ber om fortgang i saken.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS