1-2-TRE har investert over 30 millioner kroner i nytt kappanlegg fra Hundegger og en helt ny produksjonshall med topp moderne utstyr. Nå effektiviserer fimaet ytterligere. (Foto: Graphisoft)

1-2-TRE automatiserer produksjonslinja

1-2-TRE AS effektiviserer med ArchiFrame.

Publisert

(Pressemelding): 1-2-TRE AS produserer vegg-, gulv og takelementer, samt takstoler og prekutt-løsninger til boliger, hytter og større prosjekter. De siste årene har firmaet gjort store investeringer for å effektivisere produksjonen og være best mulig rustet for å konkurrere i markedet. De har investert over 30 millioner kroner i nytt kappanlegg fra Hundegger og en helt ny produksjonshall med topp moderne utstyr.

Som en av de aller første bedriftene i Norge har de installert en 125 meter lang produksjonslinje som sammenføyer, kapper og spikrer alt fra bindingsverk og plater til ulike ytterkledninger. I tillegg en monteringsstasjon for rasjonell innmontering av vinduer opp til 300 kilo. Tidligere manuelle operasjoner utføres nå maskinelt og blir styrt via datategninger fra konstruktørene.

Med målsetting om at firmaet skal bidra i byggeprosessen med forenklede og rasjonelle løsninger ønsket de en programvareløsning som kunne bidra til en mer automatisert produksjonslinje.

Etter en periode med leting etter riktig programvare tilpasset deres bruk, falt valget på ArchiCAD og ArchiFrame i begynnelsen av 2016. Tre uker etter de tok programmet i bruk, sendte de den første produksjonen gjennom sitt Hundegger SpeedCut kappanlegg.

Et par uker senere startet de arbeidet med å mate den automatiserte Weinmann produksjonslinje med wup-filer for elementproduksjon. Automatisert produksjon her består av flere separate prosesser inkludert sammensetting av bindingsverk og spikring, merking og skjæring av alle de andre separate lag i veggen. Alt dette støttes i filsystemet som eksporteres fra ArchiFrame.

– Etter noen tilpasninger for å oppnå ønskede resultater er vi nå på vei til å gjennomføre overgangen til full produksjon basert på ArchiFrame. De første ArchiFrame-husene er allerede sendt ut til våre kunder. Vi har fått full støtte kontinuerlig fra ArchiFrame for å spisse programmet til å fungere optimalt for vår del, sier Jan Frode Nilsen hos 1-2-TRE AS.

(Pressemelding, Graphisoft)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS